دلایل لرزش خودرو چیست
لرزش خودرو همواره یکی از مهمترین دلایل عدم راحتی سرنشینان محسوب می شود و با توجه به وضعیت ناهموار جاده ها و خیابان های کشورمان این مشکل بیش از حالت معمول گریبان خودروهای حاضر در ایران را می گیرد.
در ادامه به بررسی برخی از مهمترین علت های لرزش خودرو خواهیم پرداخت .
یکی از مهمترین دلایل آسیب دیدگی خودرو ها لرزش های ممتد و بلند مدت آن ها است .
زمانی که خودرو دچار لرزش شود بخشی از نیروی تولید شده توسط موتور از بین می رود .
بالانس کردن تایر ها به معنی رفع ناهمگن بودن موضعی لاستیک ها و رینگ ها است .
رینگ خودرو ها در صورتی که دچار تابیدگی باشد با عبور از هر ناهمواری میزان آن افزایش خواهد یافت .
نامتوازن بودن تایر می تواند در سرعت های مختلف دیده شود .
یکی از مهمترین آسیب هایی که عدم بالانس بودن تایر به خودرو وارد می کند لاستیک سایی است .
بالانس چرخ ها به دو صورت انجام می شود در حالت اول چرخ ها کاملا جدا شده و به صورت مجزا بالانس می شوند که در این حالت سایر ایرادات سیستم تعلیق خودرو مشخص خواهد شد، اما در حالت دوم که چرخ ها جدا نمی شوند و به دلیل بالانس شدن تایر ها متناسب با سیستم تعلیق سایر ایرادات مشخص نخواهد شد .
در صورتی که تایر های جلو دچار ایراد شوند، لرزش در سرعت های بین 80 تا 90 کیلومتر بر ساعت نمود پیدا می کند و عدم توازن چرخ های عقب نیز باعث لرزش در سرعت های 120 تا 140 کیلومتر بر ساعت می شود .
بعد از هر بار تعویض لاستیک ها بهتر است آن ها را به شکل قطری یا خطی نصب جا به جا کنیم تا از لاستیک سایی یک طرفه جلوگیری شود .
لرزش چرخ در زمان ترمز گیری می تواند نشانی از تاب برداشتن دیسک های ترمز باشد، در صورت وجود این مسئله، معمولا بالانس دیسک توسط تراشکار انجام می شود اما برای تاب خوردگی شدید، تعویض دیسک به مراتب اصولی تر از تراشکاری آن است.
استفاده از تایرهای بی کیفیت و تقلبی نیز می تواند با نابالانسی مجموعه چرخ و لرزش شدید خودرو منجر شود. معمولا چنین تایرهایی از نظر ساختار و توزیع مواد دچار مشکل هستند و گاها حتی با استفاده از وزنه های تعادلی نیز مشکل به صورت اصولی حل نمی شود.
گاهی لرزش چرخ ها به دلیل بالانس تایر ها نیست بلکه مربوط به اتصالات و پلوس هاست که بیشتر در خودرو های محور متحرک جلو دیده می شود و در شتاب گیری در دنده 2 نمایان خواهد شد.